top of page

STORY BOARD מרחב ציבורי , קשר בין אישי / מיקום: ירושלים

אודי יהודה אמויאל  

"אפשר 'לייצר מרחב' בתהליך אינסופי של הענקת משמעות לחלל נתון. החלל מחולק, מאורגן ומסומן כך שהוא יוצר מנגנון, מערכת היררכית,  המנתבת את הפרט וכופה עליו את אופי התנהלותו."                                                                                                       

(הנרי לפבר, "ייצור המרחב")

IDEA

בפרויקט הגמר, בחרתי לעסוק באופן שבו מערכת הקשרים הבין – אישיים באה לידי ביטוי בשדה האדריכלי ולברר מה תפקידו של שדה זה ביצירת קשרים אלו וכן האם המרחב הציבורי כיום יכול להוות מקום מפגש לחברה בעלת מוגבלות תקשורתית, שנמצאים על הספקטרום האוטיסטי. ניתוח המאפיינים הנדרשים לכך וחקירת המרחב הבנוי הם שיצרו את עקרונות התכנון והובילו את הפרויקט.  בתכנון מרחב ציבורי ישנו הרצון ליצירת קשרים מרחביים קשרים בין אדם למקום, קשרים בין מקום למקום וקשרים בין אדם לאדם. בשלבי התכנון ובביצוע מתקיים החיפוש אחר היכולת להפוך את המפגש במרחב הציבורי והשיטוט בו לחוויה תרבותית אינטלקטואלית שנובעת מתוך הקשרים הללו.

 

LOCATION

מרחב מרכז העיר בירושלים וגן העצמאות. המבנה העירוני הצפוף מאפיין חברות הטרוגניות בהן קיימות מערכות מורכבות של קשרים בין אישיים. בנוסף למרחב הבנוי, קיים הגן העירוני, בעל צפיפות נמוכה אך עדיין בעל יכולת לאפשר את מערכות הקשרים הבין אישיים.

 

SUBTITLES

הדרך, מכיכר ציון לבריכת ממילא, אשר חוצה את שכונת נחלת שבעה לכל אורכה פורקה למקטעים כשהמפרקים ביניהם מהווים את החללים הציבוריים. בדרך קיימת היררכיה סיפורית של התחלה, אמצע וסוף. אופיים של החללים ומידת הגירויים בהם משתנה בהתאם לסוג המפגש הבין אישי הרצוי.    

 

עולם דורס מסורת ומורשת

ארשת פנים נמרצת נדרשת אל מול הרשת

נותנים יד להרס ולחורבן הזה

כל היום מול הלפטופ המחורבן הזה

 

מה קרה ליחסים בשר ודם

מה קרה ללתקשר כמו בני אדם

כל העולם הזה בלופ חוזר של ציניות וכסאח

חיים דרך הפייסבוק והוואסטאפ, פאק

 

(מתוך 'לפעמים', רביד פלוטניק נצ'י נצ')

bottom of page