בגוף שני : נהריים מקרה מבחן/ מיקום: נהריים
נדב פיירשטיין
מים- אלמנט הנותן לנו חיים ואף שומר אותנו צעירים. אלמנט רב תפקודי אשר משפר לנו את איכות החיים. בתחילת מחזור החיים שלנו מוקף העובר האנושי במים.
התהליכים וצרכי החיים שלנו מבוקרים על ידי אלמנט זה, אשר נמצא בכל רחבי הקוסמוס. ימים נהרות, אגמים וגשם. ובשל היותו נפוץ, לעתים נלקח כמובן מאליו.
מאז ימי קדם אנו מנסים להבין את קיומנו בעולם דרך ארבעת האלמנטים: מים,אש,אוויר ואדמה. המים מהווים תפקיד חשוב בחיי האדם והוא אינו יכול להתקיים בלעדיהם.
מעבר לתפקיד הפונקציונלי של המים, הם נחשבים סמל לטוהר, בריאה ויופי.
בעולם הארכיטקטורה המים מהווים גורם מחולל ביצירת המרחב, הם נותנים צורה למקום - הם מקשרים ומפרידים בין החללים השונים ויש בהם אלמנט חשוב של רוגע, נקיון ושלווה.
תחנת הכוח ההידרואלקטרית של רוטנברג תוכננה בסמוך למפגש הנהרות ירמוך-ירדן.
מעצם תפקידה,השתמשה במי הנהר ובשיפולי הטופוגרפיה לכדי יצירת אנרגיה על ידי המים.
בעיני, תחנת הכוח היא אוסף של קווים המונחים בסמוך למים ובחלקם אף חולשים על הנהר. עם השנים מערכת הסכרים הפכה לחלק אינטגרלי מהנוף המקומי ומהווים מעין מיצג זיכרון נטוש המזכיר את מפעל החשמל בארץ ישראל .
מתוך ניתוח והבנה של מרחב המשלב בתוכו יחס בין ארכיטקטורה למים, ברמה המרחבית והשימושית. בחרתי להתייחס למקום על ידי תכנון שכבה חדשה הנותנת פרשנות רלוונטית ומחייה את הסיפור ההיסטורי יחד עם שזירתו באלמנט המים והזמן. זאת, יחד עם הבנה של הסביבה הרחבה יותר והתאמה אל צרכי האדם ואופי המקום .
המים בפרויקט הנם אלמנט המקשר ומחבר בין האדם הטבע והזמן. סיטואציות מרחביות שונות הקיימות בבריכות המים וסביבן יוצרות מגוון מבטים ייחודיים אשר מקיימים תלות במי הנהר ובאלמנט האור המכווין את הדרך.
בנוסף, אני רואה בהן פלטפורמה להתכנסות ציבורית וחברתית לתושבי האזור סביב מאגרי המים הצוננים וסביב אתר מורשת היסטורי.